Wild Code School opent campus in Amsterdam

 29/10/2019

In Amsterdam gaan de deuren open van de allereerste Wild Code School campus in Nederland. Met 24 campussen in 11 landen, is de Franse scale-up in een half decennium uitgegroeid tot marktleider in techonderwijs met opleidingen voor data analisten en development. In Amsterdam wordt nu de eerste stap gezet in Nederland, waar het tekort aan developers steeds groter wordt.

Met opleidingen als die van Wild Code School kan iedereen binnen enkele maanden een carrière als developer starten. De Franse strateeg ziet dat er een grote toestroom van studenten is met uiteenlopende achtergronden. Alleen al vorig jaar meldden zich meer dan 6.000 nieuwe studenten zich aan. De achtergrond van de aanmelders varieert van jongeren die aan het einde van hun opleiding zijn, tot professionals uit diverse vakgebieden die zich laten omscholen. Techonderwijs is in trek en dat is booming business voor Wild Code School.

De campus van Wild Code School gaat zich verstigen in een oud schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 80. Studenten kunnen zich hier aanmelden voor een fulltime traject: vijf maanden leren zij zowel hard- als softskills voor een succesvolle carrière als developer. Daarbij krijgen studenten ook opdrachten aangeboden van aangesloten partners van Wild Code School. Dit zijn bestaande vraagstukken, zoals het bouwen van een Minimum Viable Product (MVP) voor bedrijven in Nederland.

Het hele artikel van Emerce is hier te lezen.

 

 

 

Bron: Kamerverhuur Amsterdam, Emerce

Gerelateerd nieuws

Steeds vaker wonen studenten in een kamer buiten de stad waar ze studeren

Lees dit bericht

Coronavirus houdt opleiding tandheelkunde in de ban

Lees dit bericht

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht