Vaccineren van jongeren op campus van Universiteit van Amsterdam blijkt succes

 14/09/2021

Maandag 6 september is GGD Amsterdam begonnen met het prikken van jongeren op de campus van de Universiteit van Amsterdam. Studenten kunnen op deze plek snel en zonder afspraak een prik halen. Hierdoor blijft het krijgen van een vaccinatie laagdrempelig en worden er meer mensen bereikt.

Maandagmiddag stroomt het langzaam vol met studenten op de Universiteit van Amsterdam na een lange periode van rust. Vanwege het mooie weer zitten sommige studenten bij het grasveldje aan de gracht of pakken ze een lekker drankje bij de plaatselijke kroeg. Ook zie je studenten af en toe naar de mobiele priklocatie van GGD Amsterdam lopen.

In de eerste week na de zomervakantie kunnen studenten zonder afspraak een vaccinatie halen. Vooral internationale studenten grijpen de kans om op deze manier een prik te halen. Deze mensen hebben vaak verschillende redenen waardoor ze zichzelf nog niet konden beschermen tegen corona. Door deze post kunnen ze laagdrempelig geprikt worden.

Makkelijke manier om beschermd te worden tegen het Covid-virus

Om de prik te halen bij deze mobiele priklocatie van de GGD hoef je geen afspraak te maken. Ook is het niet nodig om ingeschreven te staan bij Gemeente Amsterdam. Dit heeft als doel dat voortaan colleges op school door kunnen gaan zonder dat grote groepen mensen besmet worden. Volgens de woordvoerder van de GGD lijkt de laagdrempeligheid te werken en zijn er veel studenten die de overweging hebben gemaakt om toch wel geprikt te worden.

Gerelateerd nieuws

De basisbeurs van studenten wordt tijdelijk verhoogd vanaf september in 2023

Lees dit bericht

Primeur: Eerste hbo-koksopleiding komt in Amsterdam

Lees dit bericht

Nieuw landelijk actieplan om het kamertekort voor studenten tegen te gaan

Lees dit bericht