Universiteit van Amsterdam (UvA) wil een maximaal aantal voor buitenlandse studenten

 07/09/2022

Als het aan de Universiteit van Amsterdam ligt komt er vanaf volgend jaar een bepaalde limiet op het aantal buitenlandse studenten dat komt studeren. De bestuursvoorzitter van de UvA zegt dat dit hard nodig is omdat er veel Nederlandse studenten nu vaak een andere opleiding moeten kiezen.

UvA wil quotom internationale studenten | Kamerverhuur Amsterdam

Een maximum aantal buitenlandse studenten op bepaalde populaire opleidingen zou er voor zorgen dat Nederlandse studenten een grotere toegankelijkheid hebben. Naast de Universiteit van Amsterdam zijn er nog meer universiteiten in Nederland die deze toestroom niet meer aankunnen. Maar volgens de wetgeving in Nederland kan dit niet tegen worden gehouden.

Buitenlandse studenten

In de afgelopen vijf jaar is de UvA gegroeid van 31.000 bezoekers naar 41.000 bezoekers. In deze periode steeg het aantal Nederlandse studenten maar met 6 procent, terwijl het aantal buitenlandse studenten verdrievoudigde.

De universiteiten in Amsterdam hebben al eerder geprobeerd om buitenlandse studenten te weren. Dit deden ze door deze studenten het advies te geven niet te komen studeren wanneer zij geen kamer hebben in Nederland. Dit komt omdat er simpelweg geen plek meer is op de universiteiten en ook niet voor studentenkamers.  

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse universiteiten zien stijging inschrijvingen

Lees dit bericht

Vaccineren van jongeren op campus van Universiteit van Amsterdam blijkt succes

Lees dit bericht

Studentencorps Amsterdam biedt excuses aan leden aan

Lees dit bericht