Universiteiten in Amsterdam proberen internationale studenten te weren

 26/07/2022

De universiteiten in Amsterdam geven het advies alleen in de hoofdstad van Nederland te komen studeren wanneer je ook daadwerkelijk een kamer hebt. Het vinden van een kamer is in deze tijd namelijk zeer moeilijk vanwege een tekort aan huisvesting. Daarnaast is dit ook de eerste keer dat er zo’n oproep wordt gedaan.

UvA weer internationale studenten | Kamerverhuur Amsterdam

In Amsterdam hebben er het aankomende jaar weer bijna 20.000 studenten uit het buitenland zich ingeschreven voor een opleiding. Dit aantal wordt alleen maar groter, aangezien de inschrijvingen nog niet gesloten zijn.

Voorheen zochten internationale studenten een kamer op vakantieparken en hostels. Dit is alleen niet meer mogelijk vanaf aankomend jaar omdat deze nu gevuld zijn met toerisme. De afgelopen twee jaar was dit niet mogelijk vanwege corona, waardoor de studenten erin konden wonen. Nu alles weer gevuld is, is dit geen optie meer voor de studenten.

Boodschap UvA

Daarom heeft de Universiteit van Amsterdam een boodschap naar buiten gebracht: Heb je voor 15 augustus geen kamer, kom dan niet studeren in deze stad. Deze boodschap delen ze met pijn in het hart, maar dit is wel het beste voor de internationale studenten.

Gerelateerd nieuws

Met de kabelbaan over het IJ in Amsterdam

Lees dit bericht

Vanwege de registratieplicht in Amsterdam verliest Airbnb meer dan 75% van de woningen in de hoofdstad van Nederland.

Lees dit bericht

Amsterdamse studenten komen in actie voor hogere basisbeurs

Lees dit bericht