UvA start voorlopig geen nieuwe samenwerkingen met Shell

 09/02/2023

De Universiteit van Amsterdam heeft laten weten dat zij voorlopig de samenwerkingen met Shell opschort. Uit reactie op de protesten van de studenten in januari heeft het bestuur dit besloten. Tijdens de protesten werd door de studenten onder andere geëist dat de banden met Shell verbroken moesten worden vanwege klimaatredenen.

UvA start voorlopig geen nieuwe samenwerkingen met Shell

College van Bestuur

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam wil voordat zij dit doen in gesprek gaan met diverse medewerkers en studenten met de vraag hoe en met wie er wordt samengewerkt. Voordat deze gesprekken plaats zijn gevonden worden er geen onderzoeken meer gestart door studenten naar bedrijven die bezig zijn met fossiele brandstoffen.

Bezetting van het Binnengasthuis

Ongeveer een maand geleden hebben meerdere studenten een UvA-pand aan de Oudemanshuispoort bezet. Deze studenten vonden namelijk dat de universiteit zich moest ontbinden van partijen die werken met fossiele brandstoffen zoals Shell. Uiteindelijk moest hier de ME worden ingeschakeld om de activisten uit het pand te krijgen. De Universiteit van Amsterdam liet toen al weten dat bezettingen te ver gaan, maar dat zij niet tegen protesteren en demonstreren zouden zijn.

Gerelateerd nieuws

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht

Geen huldiging bij het kampioenschap van Ajax voor de fans uit Amsterdam

Lees dit bericht

Nieuw aanbod aan studio’s, kamers en tweekamerappartementen in Leiden van Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht