Amsterdam gaat zware touringcars weren uit de binnenstad

 02/02/2023

Begin 2024 zijn zware touringcars niet meer welkom in de binnenstad van Amsterdam. De gemeente meldt dat deze bussen te veel overlast veroorzaken voor de inwoners van de stad. De touringcars zullen daarom vanaf 2024 zoveel mogelijk verplaatst worden naar de rand van de stad.

Touringcars weren uit binnenstad | Kamerverhuur Amsterdam

Bezoekers

Jaarlijks komen er vele bezoekers naar de hoofdstad van Nederland door middel van een touringcar. Niet allen toeristen, maar ook kinderen die op schoolreisje zijn of ouderen die een bepaalde excursie gaan beleven maken gebruik van een touringcar. Voor deze mensen wordt er eventueel nog ruimte gemaakt, maar met 350 tot 450 touringcars per dag ervaren de inwoners van het centrum te veel overlast.

Onveilige situaties

De touringcars zorgen op veel plekken voor opstoppingen in smalle straatjes en andere onveilige situaties in het verkeer. Ze stoten veel CO2 uit in de stad en zijn daarnaast ook te zwak voor bepaalde kades en bruggen. Om deze onveilige situaties te vermijden heeft Amsterdam besloten om de touringcars uit de binnenstad te weren vanaf 2024. Mensen zouden dan via het openbaar vervoer vanaf de rand van Amsterdam naar het centrum moeten komen.

Gerelateerd nieuws

Studenten in UvA aangehouden vanwege gooien eieren

Lees dit bericht

Storing UvA verholpen: tentamens gaan tóch door

Lees dit bericht

150 protesterende studenten

Lees dit bericht