Universiteiten mogen niets doen tegen de toename van internationale studenten

 28/06/2022

Ondanks de zeer sterke toename van de internationale studenten kunnen universiteiten voorlopig deze studenten nog niet weigeren. Er komt voorlopig nog geen wet om deze instroom te reguleren. Eerst moet er namelijk een heldere visie worden uitgewerkt vindt de Minister van Onderwijs.

Te sterke toename internationale studenten| Kamerverhuur Amsterdam

De universiteiten in Amsterdam zitten namelijk te vol. Er is niet meer genoeg ruimte op de campus van de Universiteit van Amsterdam. De medewerkers ervaren een enorm hoge werkdruk en hierdoor daalt de kwaliteit van het onderwijs enorm. Ook worden Nederlandse studenten niet toegelaten omdat er al een studenten uit het buitenland hun plekje heeft gepakt.

Minister van Onderwijs geeft toe dat de problemen er wel degelijk zijn. Niet alleen in Amsterdam, maar op meerdere universiteiten in Nederland is dit een groot probleem. Toch vindt de minister dat er eerst duidelijk een visie moet worden ontwikkeld voordat verder wordt ingegaan op het wetsvoorstel om buitenlandse studenten te weigeren.

Kamertekort

Naast dat de universiteiten overvol zitten is er ook nog een ander probleem. Het kamertekort voor alle studenten. Veel studenten kunnen niet aan een woning komen waardoor ze soms af moeten haken voor het studeren op de universiteit.

Marcel van Hooijdonk zet zich in voor deze studenten en probeert leegstaande panden op te knappen in studentenwoningen. Er zijn namelijk enorm veel leegstaande panden in Nederland zonder functie. Op deze manier probeert Marcel van Hooijdonk de leegstaand en kamer tekort in Nederland aan te pakken. Lees meer over Marcel van Hooijdonk op zijn eigen website.

Gerelateerd nieuws

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht

Kleding ruilen in Amsterdam

Lees dit bericht

Wild Code School opent campus in Amsterdam

Lees dit bericht