Studentencorps Amsterdam biedt excuses aan leden aan

 04/05/2023

Trouw schrijft dat het Amsterdamse studentencorps zijn excuses heeft aangeboden aan de leden voor het structureel gebruiken van geweld tegen met name aspirant leden. Het studentecorps heeft door een extern advocatenkantoor een onderzoek laten uitvoeren waaruit is gebleken dat er veel geweld werd gebruikt bij de ontgroeningen van de mannendisputen.

Studentencorps Amsterdam biedt excuses aan leden aan

Vrouwonvriendelijk

Alweer een jaar geleden kwamen er diverse beelden naar buiten waar mannen van het Amsterdamse studentencorps vrouwonvriendelijke uitspraken riepen tijdens de lustrumviering. Na het rond gaan van deze beelden stapte de bestuursvoorzitter en de drie leden die dit riepen op. Naar aanleiding van deze beelden en de geweldsincidenten die steeds meer plaats vonden, werd er bekend gemaakt dat er vorig jaar geen ontgroening plaats zou vinden.

Verbetering

Het bestuur zegt dat er sinds de afgelopen gevallen een cultuurverandering heeft plaats gevonden binnen het studentencorps. Het is alleen lastig te bepalen of er de afgelopen tijd daadwerkelijk een verbetering heeft opgetreden omdat er in de zomer van 2022 geen ontgroeningsactiviteiten waren. Uit de zomer van 2023 moet dus vooralsnog blijken of het studentencorps verbeterd is.

Gerelateerd nieuws

Alle beurzen van het Amsterdams Student Corps worden ingetrokken door Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten

Lees dit bericht

Amsterdamse studenten gunnen Amalia ook haar studententijd

Lees dit bericht

Geen drukke open dagen meer voor toekomstige studenten maar gewoon een privétour

Lees dit bericht