Storing UvA verholpen: tentamens gaan tóch door

 21/10/2020

De Universiteit van Amsterdam kampte eerder deze week met een grote storing op het computernetwerk. Het plaatsvinden van de online tentamens kwamen daarmee in gevaar, maar de storing is op tijd verholpen. Een woordvoerder meldt aan Het Parool dat tentamens doorgaan.

In totaal konden dinsdagochtend en -middag een kleine 6000 tentamens niet doorgaan aan de UvA. Door een grote inlogstoring lag een groot deel van het netwerk plat. Onder andere Testvision, het programma waarin de digitale tentamens gemaakt moeten worden, was nauwelijks bereikbaar. De storing komt op een slecht moment voor de studenten, die hun eerste tentamenperiode van het schooljaar hebben. Door de coronacrisis vinden vrijwel alle tentamens dit jaar online plaats.

De UvA bevestigt dat het om een storing gaat in het centrale inlogsysteem, waardoor naar schatting zesduizend studenten vanochtend niet konden inloggen om hun online tentamens te maken. “Ontzettend vervelend, we werken er hard aan om achter de oorzaak van de storing te komen,” zegt een woordvoerder van de universiteit. Ook de tentamens die in de middag plaats zouden vinden, zijn afgelast. Naar de oorzaak wordt nog gezocht. “Onze technici denken dat de problemen van dinsdag zich niet zullen herhalen.”

Lees het hele artikel van Het Parool hier.

Gerelateerd nieuws

Geneeskunde opleiding in Amsterdam opnieuw minder populair

Lees dit bericht

5 Amsterdamse horecatips voor nieuwe studenten.

Lees dit bericht

Station Lelylaan in Nieuw-West gaat volgend jaar opgeknapt worden

Lees dit bericht