Station Lelylaan in Nieuw-West gaat volgend jaar opgeknapt worden

 31/03/2022

De bedoeling met de renovatie van het station is dat het overzichtelijker en veiliger zal gaan worden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met het groeiende aantal passagiers op het station. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor dit project ergens begin volgend jaar beginnen.

Renovatie station Lelylaan | Kamerverhuur Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft samen met de NS, ProRails en de Vervoerregio een plan bedacht over hoe het nieuwe station Lelylaan eruit zou moeten komen te zien. Veel daglicht zorgt ervoor dat reizigers zich sneller veilig gaan voelen en makkelijker de weg kunnen vinden. Om dit te bereiken heeft de gemeente er voor gekozen om een glazen gevel te gebruiken zodat er genoeg daglicht binnen komt.

De openbare ruimte rondom het station zal ook flink aangepakt worden. Zo komt er bijvoorbeeld meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook meer straatverlichting en komt er een nieuwe en bewaakte fietsenstalling.

Onveilig station

Op het station van Lelylaan voelen de Amsterdammers zich het meest onveilig  van alle stations in de gemeente. Dit resultaat kwam uit een jaarlijkse monitor van Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer. Daarom is het hard nodig dat deze veranderingen snel toegepast zullen worden.

Gerelateerd nieuws

Primeur: Eerste hbo-koksopleiding komt in Amsterdam

Lees dit bericht

Het aanvragen van de energietoeslag is nog steeds mogelijk

Lees dit bericht

Laagste opkomst ooit voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam

Lees dit bericht