Socialmediamanager VU: ‘Ik heb nog nooit zo hard gewerkt’

 09/04/2020

Socialmediamanager Yin Khor, in dienst bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, kent drukke dagen. “Ik ben heel erg druk. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als nu we thuis moeten werken.” Dat schrijft het onafhankelijke platform Ad Valvas.

De ogen zijn gericht op social media, nu iedereen vanuit huis werkt en online is. “Toen ik twee jaar geleden aan de VU begon, liep die nog wat achter op socialmediagebied. Ze deed het er een beetje bij. Dat is wel veranderd, maar nu - door de coronamaatregelen - is het belang door alle lagen op de VU heen duidelijk geworden.”

#VUathome

Khor houdt medewerkers en studenten van de VU betrokken door onder andere de hashtag #VUathome te gebruiken. De VU-gemeenschap deelt tips met elkaar over het thuis werken en studeren.

Boost

Ondanks dat Khor niet naar de VU toe kan, voelt ze zich prima in haar element als thuiswerker. “Ik ben de enige socialmediapersoon aan de VU en sociale media worden nu eindelijk gezien. Ik krijg links en rechts ook veel support, meer dan ooit. Dit is een boost voor onze socialmedia-activiteiten.”

Lange dagen

In het begin maakte Khor lange dagen, zonder pauzes. “Ook omdat ik nogal een perfectionist ben. Ik neem vrije dagen en doe het rustiger aan. Voorlopig zitten we toch nog thuis, dus het is niet zo dat alles nu meteen af moet.”

Lees hier het volledige artikel van Ad Valvas.

Gerelateerd nieuws

Universiteiten in Amsterdam luiden de noodklok over internationale studenten

Lees dit bericht

Studenten eten te weinig groenten en fruit | Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht

Met de kabelbaan over het IJ in Amsterdam

Lees dit bericht