Schurft in Amsterdam

 26/01/2023

De schrik van elk studentenhuis is op veel plekken in Amsterdam aanwezig. De schurftmijten verspreiden zich razendsnel door diverse studentenhuis in de hoofdstad van Nederland. Maar hoe zit het nu eigenlijk met deze beestjes? Wat doen zij en waarom verspreiden zij zich zo makkelijk onder studenten?

Schurft in Amsterdam | Kamerverhuur Amsterdam

Schurft

Schurft wordt zeer eenvoudig overgedragen van de ene persoon naar de andere persoon wanneer zij voor een langere periode contact met elkaar hebben. Dit kan via de huid of via meubels. Doordat de schurft via meubels zich verspreid en deze beestjes vooral onder studenten heerst, zijn in veel gevallen vooral studentenhuizen de sjaak. Deze huizen moeten dan vervolgens compleet gereinigd worden.

Amsterdam

In de hoofdstad van Nederland worden de meeste besmettingen van het land gemeten. Waar een huisarts twee jaar geleden nog één recept heeft uitgeschreven voor schurft, zijn het er nu 49. De stijging van de besmette mensen is enorm in de afgelopen twee jaar. Ondanks dat mensen goed worden ingelicht over de maatregelen die zij kunnen treffen om het te voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat nieuwe opvanglocaties openen speciaal voor Oekraïense vluchtelingen

Lees dit bericht

Coronavirus houdt opleiding tandheelkunde in de ban

Lees dit bericht

Vaccineren van jongeren op campus van Universiteit van Amsterdam blijkt succes

Lees dit bericht