Schurft in Amsterdam

 26/01/2023

De schrik van elk studentenhuis is op veel plekken in Amsterdam aanwezig. De schurftmijten verspreiden zich razendsnel door diverse studentenhuis in de hoofdstad van Nederland. Maar hoe zit het nu eigenlijk met deze beestjes? Wat doen zij en waarom verspreiden zij zich zo makkelijk onder studenten?

Schurft in Amsterdam | Kamerverhuur Amsterdam

Schurft

Schurft wordt zeer eenvoudig overgedragen van de ene persoon naar de andere persoon wanneer zij voor een langere periode contact met elkaar hebben. Dit kan via de huid of via meubels. Doordat de schurft via meubels zich verspreid en deze beestjes vooral onder studenten heerst, zijn in veel gevallen vooral studentenhuizen de sjaak. Deze huizen moeten dan vervolgens compleet gereinigd worden.

Amsterdam

In de hoofdstad van Nederland worden de meeste besmettingen van het land gemeten. Waar een huisarts twee jaar geleden nog één recept heeft uitgeschreven voor schurft, zijn het er nu 49. De stijging van de besmette mensen is enorm in de afgelopen twee jaar. Ondanks dat mensen goed worden ingelicht over de maatregelen die zij kunnen treffen om het te voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Nieuw aanbod aan studio’s, kamers en tweekamerappartementen in Leiden van Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht

Aantal leegstaande panden stijgt opnieuw in Amsterdam

Lees dit bericht

Kunstwerk aan de Tourniairestraat

Lees dit bericht