Vanwege de registratieplicht in Amsterdam verliest Airbnb meer dan 75% van de woningen in de hoofdstad van Nederland.

 03/11/2021

In Amsterdam is recent een registratieplicht ingevoerd. Dit houdt in dat als je je woning als vakantie adres wil aanbieden dat je je dan moet registeren sinds April. Iedereen kreeg daar tot begin oktober de tijd voor om te doen. Wat blijkt dat enorm veel mensen dit niet hebben gedaan, waardoor Airbnb een hele hoop woningen heeft verloren.

Met deze maatregel hoopt Amsterdam om zo de overlast van toeristen te beperken. Doordat er minder vakantieadressen zijn kunnen er ook minder toeristen komen is het idee van de hoofdstad van Nederland. Voor de registratieplicht had Airbnb ongeveer 17.000 woningen in Amsterdam en dit zijn er nu nog maar ongeveer 3000. Dus er zijn wel degelijk een stuk minder overnachtingen beschikbaar voor toeristen.

De gemeente wijt alle weg gegeven advertenties aan het feit dat deze hiervoor ook al niet meer actief zouden zijn. Ook andere steden gaan volgen aan deze registratieplicht. Zo geldt deze plicht ook al in Den Haag sinds 2 augustus. Zodra er toch een woning wordt verhuurd zonder geregistreerd te staan kan deze een hoge boete opgestuurd krijgen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

Lees dit bericht

Storing UvA verholpen: tentamens gaan tóch door

Lees dit bericht

Geen huldiging bij het kampioenschap van Ajax voor de fans uit Amsterdam

Lees dit bericht