Prinses Amalia gaat op de Universiteit van Amsterdam (UvA) studeren

 01/06/2022

Studeer jij op de Universiteit van Amsterdam? Dan bestaat er een grote kans dat jij volgend jaar prinses Amalia rond ziet lopen op de universiteit. Zij gaat hier namelijk de bachelor politics, psychology, law and economics volgen.

Prinses Amalia gaat studeren op UvA | Kamerverhuur Amsterdam

Ze houdt het niet alleen op studeren in de hoofdstad van Nederland. Ze zal ook samen met medestudenten een woonruimte gaan huren in Amsterdam. Op deze weg hoopt ze veel te kunnen genieten van haar studententijd in Amsterdam.

Traditie

Amalia breekt hiermee wel een traditie. Vader en oma van prinses Amalia studeerde namelijk op de Universiteit van Leiden. Haar keuze is af te leiden uit een bijzondere reden. Zij heeft namelijk voor Amsterdam gekozen voor de grootte van de stad, hier wonen meer bekende mensen dan in Leiden. Waardoor ze waarschijnlijk minder erg opvalt als dat ze in Leiden zou doen.

Corps

Ook gaat prinses Amalia bij een studentencorps, dit zal waarschijnlijk het Amsterdamsch Studenten Corps worden. Veel mensen vragen zich alleen wel af of de prinses van Nederland zich volledig gaat storten op het studentenleven. Dit kan namelijk nog wel eens fout aflopen omdat Amalia de eerste prinses is waar telefoontjes en social media bestaan. Dingen zijn dus heel makkelijk te verspreiden.

Gerelateerd nieuws

Drie maanden verlenging voor OV-kaart studenten

Lees dit bericht

Gemeente Amsterdam heeft besloten om opnieuw te kijken naar aanvragen energietoeslag studenten

Lees dit bericht

VU Amsterdam in de lift

Lees dit bericht