Persoonsgegevens (oud-)studenten VU mogelijk op straat

 05/01/2023

In November van het afgelopen jaar is er een computer gestolen met daarop diverse persoonsgegevens van (oud-)studenten. Dit laat de universiteit weten door middel van een mail, waarin staat dat er mogelijk een datalek heeft plaatsgevonden.

Persoonsgegevens studenten VU mogelijk op straat

Risico groepen

De VU kan niet herleiden welke gegevens er op de gestolen computer staan en heeft daarom een brede groep geïnformeerd over het mogelijke datalek. Ondanks dat er niet op persoonsniveau kan worden achterhaald welke gegevens er op de computer stonden, lopen er wel twee groepen de meeste risico.

Een van de twee groepen zijn de studenten die tussen 2003 en 2008 zich hebben ingeschreven voor een bachelor- of masteropleiding. De andere groep zijn de studenten die tussen 2008 en 2019 stonden ingeschreven voor de universiteit. Binnen deze groep gaat het wel specifiek om de internationale studenten.

Persoonsgegevens

De gegevens die hoogstwaarschijnlijk zijn gelekt zijn onder andere kopieën van paspoorten en verblijfsvergunningen. Maar ook correspondentie tussen de studenten en de VU en kopieën van diploma’s kunnen gelekt zijn.

Gerelateerd nieuws

Nieuw landelijk actieplan om het kamertekort voor studenten tegen te gaan

Lees dit bericht

In Amsterdam is de arbeidsmarkt het krapst van heel Nederland

Lees dit bericht

Nieuw aanbod aan studio’s, kamers en tweekamerappartementen in Leiden van Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht