Oud-studenten met grote schulden gaan geholpen worden door Amsterdam

 07/11/2022

Vanaf heden zal DUO de gemeente van Amsterdam waarschuwen wanneer oud-studenten een betalingsachterstand hebben. Zo kan de gemeente deze mensen eerder en sneller voorzien van hulp in de hoop dat de problemen sneller en goed opgelost worden. De Armoede Minister van Nederland vindt het een goed initiatief en steunt dit project.

Oud-studenten met grote schulden | Kamerverhuur Amsterdam

Gemeenten

Jongeren met geldproblemen kloppen vrijwel nooit aan bij de gemeenten voor hulp. Ondanks dat 20 procent daadwerkelijk problematische schulden heeft. Dit zijn in veel van de gevallen oud-studenten met een grote studielening. DUO en de gemeente Amsterdam starten daarom samen een experiment om te kijken hoe deze mensen het beste geholpen kunnen worden. 

Hulp

Als het DUO niet lukt om in contact te komen met studenten die een betalingsachterstand hebben van minimaal 270 euro zullen zij deze contactgegevens doorsturen naar de gemeente. Ook bedrijven als woningcorporaties, zorgverzekeraars en energieleveranciers zullen de gemeente inlichten wanneer er grote betalingsachterstanden zijn bij studenten. Vervolgens zal een persoon binnen de gemeente een aanbod doen voor tips en adviezen rondom hoge schulden. Daarnaast wordt er ook schuldhulpverlening aangeboden.

Gerelateerd nieuws

150 protesterende studenten

Lees dit bericht

Drie maanden verlenging voor OV-kaart studenten

Lees dit bericht

Studenten kunnen helpen bij het lerarentekort in Amsterdam

Lees dit bericht