ROC Amsterdam komt met een gloednieuwe opleiding speciaal voor studenten

 07/04/2022

Vanaf 1 september komt het ROC van Amsterdam met een nieuwe opleiding: de plantaardige koksopleiding. Veel mensen zijn zeer enthousiast over deze nieuwe opleiding. De wereld verandert constant en daarbij hoort dat er minder vis en vlees gegeten moet gaan worden zegt een mede-initiatiefnemer. Om ervoor te zorgen dat er minder vlees en vis wordt gegeten is dit een ideale opleiding voor de koks.

Nieuwe plantaardige koks opleiding | Kamerverhuur Amsterdam

Plantaardige producten

De basis van deze gloednieuwe opleiding is dat toekomstige koks creatief om leren gaan met plantaardige producten. Hierbij leren ze verschillende maar ook hele nieuwe technieken om bijvoorbeeld groenten te bereiden. Wel wordt er duidelijk gemaakt dat plantaardig koken niet vergeleken moet worden met vegetarisch koken. Er wordt namelijk niet uitgesloten dat er dierlijke eiwitten zitten in bepaalde producten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat als we doorgaan met ons eetgedrag, zoals deze nu is, dat we in 2050 twee planeten nodig hebben om alle mensen te voeden. Daarom is het belangrijk dat steeds meer mensen plantaardig gaan eten.

Wil jij meer weten over de studentenkant van Amsterdam? Neem dan vooral een kijkje op: https://www.kamerverhuur-amsterdam.nl/

Gerelateerd nieuws

Vaccineren van jongeren op campus van Universiteit van Amsterdam blijkt succes

Lees dit bericht

Met de kabelbaan over het IJ in Amsterdam

Lees dit bericht

Oud-studenten met grote schulden gaan geholpen worden door Amsterdam

Lees dit bericht