Nederlandse studenten hebben vaker een bijbaan dan in andere Europese landen

 26/09/2022

Nederlandse studenten werken in vergelijking met de rest van Europa het meeste. Over het algemeen zijn deze studenten dan te vinden achter de bar, in de supermarkten of als maaltijdbezorger. Maar liefst zeven op de tien studenten heeft een betaalde baan naast zijn studie.

Nederlandse studenten werken het vaakst| Kamerverhuur Amsterdam

Kampioen bijverdienen

Uit de cijfers blijkt dat Nederlanders kampioen bijverdienen zijn in Europa. Als er naar de cijfers wordt gekeken valt ook op dat ze zeer sterk verschillen met andere landen in de buurt. In België heeft maar 14 procent van de studenten een bijbaan. Ten opzichte van Nederland waar maar liefst 73 procent werkt naast zijn studie.

Naast Nederland lagen de percentages van studenten met een bijbaan in Duitsland en Denemarken ook wat hoger dan gemiddeld in Europa. In deze landen hadden ongeveer 45 procent van de studenten een bijbaan. Ondanks dat blijft Nederland toch veruit het land met de meest werkende studenten.

Oorzaak

In Nederland maakt werken een groot deel uit van onze identiteit en daarnaast zijn we ook een zeer ijverig volk. Vanaf jongs af aan wordt in Nederland duidelijk gemaakt dat het draait om een goede baan te hebben in de toekomst.

Gerelateerd nieuws

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht

Amsterdammers zitten vast in eigen sociale bubbel

Lees dit bericht

Studenten komen weer bij hun ouders te wonen door de hoge energieprijzen

Lees dit bericht