Aantal leegstaande panden stijgt opnieuw in Amsterdam

 14/06/2022

Uit de cijfers die wethouders Mbarki naar de gemeenteraad heeft gestuurd afgelopen week blijkt dat de leegstand in de stad opnieuw vergroot is. Daarnaast zijn er wel meer kantoorruimtes dan eerst. Tussen de cijfers staat ook de verwachting dat deze leegstand waarschijnlijk zal minderen het aankomende jaar.

Leegstand stijgt opnieuw in Amsterdam | Kamerverhuur Amsterdam

In het afgelopen jaar nam de leegstand in Amsterdam toe met zo’n 60.000 vierkante meter aan vloeroppervlak. Dit is enorm veel, vooral in deze tijd waar er te weinig woningen zijn voor de mensen. In Amsterdam staat namelijk 6,4 procent van de totale oppervlakte leeg.

De reden hiertoe zal waarschijnlijk zijn dat veel bedrijven geen kantoorpanden durfden te huren vanwege de corona crisis. Maar steeds meer bedrijven durven dat nu juist wel weer te doen. Wel waarschuwt de wethouder hierbij dat er geen uitspraken gedaan kunnen worden over het exacte effect en dat dit een kleine voorspelling is.

Marcel van Hooijdonk doet zijn best om deze leegstand zo laag mogelijk te krijgen. Maar liefst 6,4 procent staat leeg in Amsterdam, dit terwijl er tal van mensen zijn die nog geen woning hebben. Marcel van Hooijdonk probeert leegstaande panden op te kopen en te transformeren in (studenten) woningen. Kijk op Marcel van Hooijdonk voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Vele studenten lopen basisbeurs mis door studievertraging

Lees dit bericht

Drie maanden verlenging voor OV-kaart studenten

Lees dit bericht

Amsterdam zet nieuwe snelnachtbus in: N86 van Leidseplein naar Zuidoost

Lees dit bericht