Kunstwerk aan de Tourniairestraat

 10/07/2020

De Tourniairestraat te Amsterdam is sinds deze week een kunstwerk rijker. De Italiaanse student Cesare van de Rietveld Academie heeft het pand van Marcel van Hooijdonk onder handen genomen. De student huurt een kamer bij Van Hooijdonk en mocht zijn kwaliteiten loslaten op het pand, met een mooi eindresultaat als gevolg.

“Het kunstwerk op de muur noem ik eigenlijk onkruid”, aldus Cesare. “De tuin wordt op dit moment onder handen genomen door klusjesmannen, maar daarvoor leefde het een eigen leven. Het bleek mijn inspiratie te zijn voor het werk dat ik verricht heb op de muur. Ik vond het wel wat hebben, dat de planten spontaan alle kanten uitgroeiden. Dat gold dus ook voor het onkruid.”

Meest begroeide plek

“Het grappige is dat deze kleine tuin eigenlijk één van de meest begroeide plekken van de buurt was”, weet Cesare. “Ondanks dat het vooral bad weeds waren, groeiden er veel verschillende plantjes. Als kunstenaar keek ik daar op een bepaalde manier naar: ik vond de vormen en kleuren interessant.”

Mooie herinnering

Cesare, die op het sociale medium Instagram zijn kunstwerken aan de buitenwereld toont, is blij met het eindresultaat. “Het is een mooie herinnering aan het tuintje dat hier stond. De abstracte vormen en verschillende kleuren laten zien hoe het een mooie rommel was.” In totaal werkte de Italiaanse kunstenaar drie dagen aan zijn project. “Met wat tussenpauzes, omdat het best een aantal keer regende. Ik gebruikte met name spraypaint. De combinatie met regen is dan niet zo’n fijne.”

Cesare werkte onlangs ook aan een kunstwerk in Breda, eveneens in samenwerking met Marcel van Hooijdonk.

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse universiteiten zien stijging inschrijvingen

Lees dit bericht

Allereerste traject Wild Code School Amsterdam van start

Lees dit bericht

Alle beurzen van het Amsterdams Student Corps worden ingetrokken door Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten

Lees dit bericht