Met de kabelbaan over het IJ in Amsterdam

 21/10/2021

Het klinkt misschien gek maar de plannen zijn zeker aanwezig. Het aanleggen van een kabelbaan over het IJ in Amsterdam als een OV-verbinding. Sinds kort krijgen deze plannen ook de steun van het stadsbestuur van Amsterdam. Hierdoor is deze kabelbaan weer een stap dichter bij werkelijkheid. Het plan is zelfs aangepast. Het stadsbestuur wil dat de kabelbaan nog groter wordt waardoor die aansluit op metrostation Isolatorweg.

Het voordeel van een kabelbaan is dat deze aanzienlijk minder kost dan een hele brug. Als alles volgens plan loopt kunnen de eerste ritten al gereden worden in 2026 of 2027. Doordat het stadsbestuur nu instemt met de plannen betekent het niet gelijk dat ze er ook geld voor gaan betalen. Doordat het stadsbestuur instemt is het project alleen maar duurder geworden aangezien de kabelbaan langer moet worden. Er is genoeg animo maar er moeten nu wel meerdere financiers zijn want het project zal rond de 120 miljoen euro gaan kosten.

De komende tijd gaat de gemeente meer tijd besteden aan het verder onderzoeken van dit plan. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht hoeveel heel het plan precies gaat kosten en hoeveel mensen gebruik gaan maken van deze kabelbaan. Het is tevens de bedoeling dat het een verbinding voor het openbaar vervoer wordt en geen toeristische attractie. Als de resultaten uit dit onderzoek positief zijn zal er besloten worden of de kabelbaan er komt. De gemeente hoopt begin 2022 met meer informatie te komen.

Gerelateerd nieuws

Debatwedstrijd Amsterdam kent Hilversumse winnaars

Lees dit bericht

Amsterdam gaat zware touringcars weren uit de binnenstad

Lees dit bericht

Duizenden extra flexwoningen voor onder andere studenten en jongeren in Amsterdam

Lees dit bericht