Gemeente Amsterdam wil gezamenlijke introductieweek met mbo-studenten

 18/11/2022

De gemeente Amsterdam is momenteel hard bezig met het onderzoeken van een nieuw concept voor de introductieweek. Deze introductieweek, die volgend jaar plaats zal vinden, zou misschien gepaard gaan met mbo-studenten. Zij worden hier namelijk vooralsnog voor buiten gesloten, maar dit wil Amsterdam gaan veranderen.

Introductieweek met mbo-studenten | Kamerverhuur Amsterdam

Gezamenlijke introductieweek

In navolging van de introductieweek in Utrecht afgelopen jaar, waar mbo-studenten wel mee konden doen, is Amsterdam dit ook gaan onderzoeken. De Amsterdamse onderwijsinstellingen zijn zelf verantwoordelijk voor de introductieweken in augustus en september. Toch denkt de gemeente graag mee over een gezamenlijk evenement waar iedere student aan kan deelnemen.

Realiteit

Er wordt onder andere geschreven dat er ook moet worden gekeken naar de haalbaarheid en de realiteit. Mbo-studenten zijn vaak nog geen achttien jaar en wonen ten slotte nog vaak bij hun ouders. Hierdoor kan het wat lastiger en moeilijker zijn voor sommige studenten om toch te kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Daarom wordt er momenteel hard onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor volgend jaar in Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

Aantal internationale studenten groeit opnieuw op de UvA

Lees dit bericht

Laagste opkomst ooit voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam

Lees dit bericht

De bouw in Amsterdam valt stil: nieuwe woningen blijven uit

Lees dit bericht