‘Illegaal lockdownfeest’ blijkt ludieke studentenactie

 29/03/2020

Even leek het erop dat studenten op Uilenstede de regels aan hun laars lapten. Niets bleek minder waar: de studenten, die een lockdownfeest organiseerden vanaf hun balkon, hielden zich netjes aan de regels. Toch maakte de politie abrupt een einde aan de technoparty.

Politie Amstelveen raadde ten strengste af om het studentenfeest door te laten gaan. Op Facebook deed de politie een oproep aan de studenten, om ‘toch eens even stevig achter de oren te krabben.’ Toen er melding gedaan werd van geluidsoverlast, trad de politie op.

Twaalf studenten

Bij een bezoek aan de campus trof de politie twaalf studenten aan op een balkon, waar harde muziek werd gedraaid. Wat de politie niet wist, is dat de twaalf studenten huisgenoten zijn en dus niets verkeerds deden. Toch werd het feest stilgelegd. Even later schreef de Amstelveense politie het volgende op Facebook: “Wij begrijpen niet dat het organiseren van feestjes en samenkomsten doorgaat. En als vervolgens de collega’s van handhaving @gemeenteamstelveen en de politie hier iets van vinden, ze uitgedaagd worden en de feestje gewoon doorgaan. Stop daarmee en neem de veiligheidsinstructies in acht! We hopen dat je je aangesproken voelt door dit bericht en je je realiseert dat dit niet kan!”

Net even anders

Bewoonster Isa legt aan Het Parool uit dat het net even anders ligt: “Normaalgesproken is hier bijna iedere donderdag, vrijdag en zaterdag een huisfeest in een eenheid, waarvoor vrijwel iedereen wordt uitgenodigd. Dat mag nu natuurlijk niet vanwege corona. Daarom dachten wij: we organiseren een groot feest op het balkon.” Het feest bleek een groot succes, aangezien meerdere studenten vrolijk dansten op de muziek vanaf hun balkon.

Nuanceren

Politie Amstelveen nuanceerde het verhaal later, opnieuw op Facebook. “Er was blijkbaar sprake van een sfeeractie op de balkons, maar wij zagen meer dan tien personen bij elkaar in een woning zitten. Dat zou natuurlijk kunnen omdat er meer dan tien bij elkaar in huis wonen. Dat is lastig voor ons om te zien.”

Het hele verhaal van Het Parool is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws

Studentenverenigingen in Amsterdam tappen al maanden geen biertje meer

Lees dit bericht

Gemeente Amsterdam wil gezamenlijke introductieweek met mbo-studenten

Lees dit bericht

Studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn de dupe van een staking door docenten

Lees dit bericht