HvA test studenten op coronavirus: Marcel van Hooijdonk vindt dit een ‘goede ontwikkeling’

 18/11/2020

Studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam kunnen zich sinds kort laten testen op het coronavirus. Belangrijk, vindt het college dat. Om fysiek onderwijs uit te kunnen blijven voeren is het van belang dat het virus zich niet verder verspreid in de schoolbanken. Ook huisbaas Marcel van Hooijdonk kan zich daarin vinden. “Studenten horen niet continu op hun kamer te zitten.”

HvA test studenten: Marcel van Hooijdonk: 'Goede ontwikkeling'

Het Parool meldt dat studenten en docenten zich sinds maandag kunnen laten testen. Inmiddels hebben al ruim 20 personen dit gedaan. “Het is belangrijk om zo snel mogelijk een uitslag te hebben zodat leraren hun achterstanden kunnen wegwerken. Voor studenten met een studieachterstand is fysiek onderwijs ook echt nodig. Ook zijn sommige lessen alleen op deze manier mogelijk”, laat woordvoerder Paul Helbing weten. 

Van Hooijdonk: ‘sneltesten zijn uitkomst’

Middels sneltesten, die de Hogeschool van Amsterdam aanbiedt, kunnen studenten en docenten zich op een externe locatie laten testen op het coronavirus. Ze zijn aanvullend op de testen van de GGD, waarvan de uitslag langer op zich laar wachten. Marcel van Hooijdonk vindt dit een goede ontwikkeling: “Door studenten te testen op het virus en weer naar buiten te laten gaan, stimuleer je het fysiek onderwijs en daarnaast kunnen ze de buitenlucht weer opzoeken.”

Niet verplicht

De coronatests zijn niet verplicht, meldt de HvA verder. “We gaan niemand controleren of ze wel een test hebben gedaan. We hebben sinds maandag de testen tot onze beschikking. Het is niet de bedoeling dat iedereen een test gaat doen. Alleen de groepen die het echt nodig hebben.”

Gerelateerd nieuws

Bewoners Zeeburgeiland willen meer Amsterdammers

Lees dit bericht

Ruim 5000 nieuwe woningen worden gebouwd sinds Januari 2021

Lees dit bericht

Studenten schieten scholieren te hulp bij leerachterstand door coronacrisis

Lees dit bericht