Het Amsterdamsch Studenten Corps komt met maatregelen vanwege de misstanden bij ontgroeningen

 05/07/2022

Naar aanleiding van een ontgroening die vorig jaar uit de hand liep heeft het Amsterdamsch Studenten Corps (A.S.C.) maatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen worden gesteld om een cultuuromslag binnen de studentenvereniging te realiseren. Zo zal er bijvoorbeeld geen nachtprogramma meer zijn en een meldplicht bij misstanden.

Het A.S.C. komt met maatregelen | Kamerverhuur Amsterdam

Zes disputen hebben zich afgelopen jaar schuldig gemaakt aan grove vernederingen en mishandelingen van studenten tijdens een ontgroening. Vanwege deze reden heeft het A.S.C. de ontgroeningen vorig jaar tijdig stil gelegd. Om dit jaar deze ontgroeningen weer door te kunnen zetten was er een drastische omslag nodig en die proberen ze nu met een aantal maatregelen te maken.

De zwijgcultuur die heerst bij de verenigingen willen ze aanpakken door middel van de aangescherpte regels. De bestuurders bij disputen hebben een hoge verantwoordelijkheid verkregen door bijvoorbeeld het melden van daders over grensoverschrijdend gedrag. Het hele dispuut kan vervolgens worden verstraft en niet meer worden onderkend als onderdeel van de vereniging.

Aankomend jaar zal blijken of de maatregelen van het Amsterdamsch Studenten Corps zullen helpen tegen de extreme ontgroeningen van voorgaande jaren. De bestuurders van de verenigingen hebben er zelf in ieder geval veel vertrouwen in.

Gerelateerd nieuws

Storing UvA verholpen: tentamens gaan tóch door

Lees dit bericht

Geen daling in studiepunten bij UvA-studenten | Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht

Geen huldiging bij het kampioenschap van Ajax voor de fans uit Amsterdam

Lees dit bericht