Geneeskunde opleiding in Amsterdam opnieuw minder populair

 20/04/2023

Onder de nieuwe lichting studenten blijkt de geneeskunde opleiding in Amsterdam opnieuw minder populair te worden. De oorzaak voor deze verminderende belangstelling is totaal onbekend, waardoor de Universiteit van Amsterdam er nog niks tegen kan doen. Vorig jaar bestond het vermoeden dat studenten later zouden starten vanwege de herinvoering van de basisbeurs, maar dit is dus niet het geval.

Geneeskunde opleiding in Amsterdam opnieuw minder populair

Oorzaak

De oorzaak van het teruglopen van het aantal studenten is niet bekend bij de Universiteit van Amsterdam. Het zou kunnen doordat de hoge werkdruk en de lange duur van de opleiding studenten eventueel afschrikt. Daarnaast kan de pandemie ook een invloed hebben gehad op keuze van de studenten om een geneeskunde opleiding te volgen.

Universiteit van Amsterdam

Ondanks de teruglopende populariteit van de geneeskunde opleiding blijft de Universiteit van Amsterdam geloven in de kwaliteit van de opleiding. De universiteit staat namelijk bekend om haar hoogwaardige geneeskunde opleiding en de goede resultaten. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn van de teruglopende populariteit.

Gerelateerd nieuws

In Amsterdam is de arbeidsmarkt het krapst van heel Nederland

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk: De nieuwe regels van kamerverhuur in 2020

Lees dit bericht

Universiteiten in Amsterdam luiden de noodklok over internationale studenten

Lees dit bericht