Geen OV op oudejaarsavond in Amsterdam

 30/12/2022

Vanaf 20.00 zullen zoals ieder jaar de bussen, trams en metro’s op oudejaarsavond niet meer rijden in Amsterdam. Wel worden er naast de veerponten en nachtbussen ook een aantal nachtmetro’s ingezet. Deze werden eerdere jaren nog niet ingezet.

Geen OV op oudejaarsavond | Kamerverhuur Amsterdam

Pandemie

Nachtmetro’s werden de afgelopen twee jaren niet meer ingezet vanwege de pandemie die er destijds heerste. Dit zal aankomend jaar dan eindelijk weer veranderen en vanaf 1.30 uur tijdens nieuwjaarsnacht zullen er dan ook metro’s rijden. Tijdens de pandemie werden de nachtbussen en veerponten wel ingezet tijdens oudejaarsavond, alleen wel een minder aantal dat aankomend jaar het plan is.

Nachtbussen

Nachtbussen zullen vanaf 1.30 uur vertrekken vanaf Centraal Station. Voor deze bussen zal een apart nachttarief gelden. Bij aankoop van een GVD dagkaart hoef je geen nachttarief te betalen. Ook kan jij korting krijgen op dit kaartje door gebruik te maken van de kortingscode happy2023. Op deze manier kan jij op een goedkope manier alsnog heel de dag reizen en uiteindelijk veilig thuiskomen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdammers zitten vast in eigen sociale bubbel

Lees dit bericht

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht

Wild Code School opent campus in Amsterdam

Lees dit bericht