Geen nieuwe studentenkamers vanwege vliegtuigen in Amsterdam

 25/05/2022

Vlak naast de studentencampus Uilenstede staan een aantal leegstaande kantoorgebouwen en braakliggende terreinen. Hier wilde ze 4000 nieuwe studentenkamers van maken. Met deze kamers zou het kamertekort voor studenten in Amsterdam weer een stukje kleiner worden. Helaas is dit idee nu van de baan.

Geen nieuwe studentenkamers | Kamerverhuur Amsterdam

De Raad van State heeft beoordeelt dat de bouw van deze kamers de luchtvaart negatief zou beïnvloeden.  De panden staan leeg en worden niet gebruikt, maar toch mogen ze niet verbouwd worden in studentenkamers. Met het plan wat er lag ( 2500 studentenkamers en 1580- shortstayappartementen) zou een groot deel van de kamernood in Amsterdam opgelost zijn.

Op de studentencampus Uilenstede mogen nog wel studenten blijven slapen omdat deze regels nog dateren uit jaren terug toen de vliegregels nog anders in elkaar zaten. Maar liefst 1100 studenten hadden zich al ingeschreven voor een studentenkamer die misschien zou gemaakt worden. Helaas gaan die studentenkamers er niet meer komen en kunnen veel Amsterdamse studenten nog langer wachten op een kamer.

Gerelateerd nieuws

HvA test studenten op coronavirus: Marcel van Hooijdonk vindt dit een ‘goede ontwikkeling’

Lees dit bericht

Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

Lees dit bericht

Jongerenorganisaties willen meer aandacht voor jongeren bij aanpak woningmarkt

Lees dit bericht