Geen huldiging bij het kampioenschap van Ajax voor de fans uit Amsterdam

 11/05/2022

Woensdag 11 mei kan Ajax na één jaar weer de kampioen van Nederland worden. Mocht Ajax winnen van SC Heerenveen wordt het kampioen in eigen stadion. Helaas zal het daar wel blijven. De gemeente van Amsterdam heeft een huldiging op het Leidse of Museum plein verboden.

Geen huldiging voor Ajax fans | Kamerverhuur Amsterdam

De gemeente heeft dit besluit genomen omdat er een landelijk tekort is aan beveiligers. Hierdoor kan Amsterdam er niet verzekerd van zijn dat deze huldiging veilig en soepel verloopt. Het landelijke tekort aan beveiligers is vaker een probleem in Nederland.

2019

Zeker na het geslaagde evenement in 2019 wilde veel mensen dit jaar weer een huldiging op het Museumplein. Na het verdwijnen van de coronamaatregelen was dit ook weer mogelijk. Toch heeft de gemeente anders besloten om de veiligheid van de fans te garanderen.

Fans met een kaartje voor de wedstrijd hebben geluk. Deze kunnen de huldiging bijwonen in de Johan Cruijff Arena. De burgemeester vind het ook triest voor de fans. Zij hoopt dat dit eenmalig is en dat de gemeente zich volgend jaar beter voorbereid op een eventueel kampioenschap.

Gerelateerd nieuws

Studentenverenigingen in Amsterdam tappen al maanden geen biertje meer

Lees dit bericht

Amsterdamse studenten mogen niet meer uitgesloten worden van energietoeslag

Lees dit bericht

Geen drukke open dagen meer voor toekomstige studenten maar gewoon een privétour

Lees dit bericht