Geen daling in studiepunten bij UvA-studenten | Marcel van Hooijdonk

 17/02/2021

Het gaat verrassend goed met de tentamencijfers van studenten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De beperkingen die het coronavirus veroorzaken, hebben niet zo veel negatieve gevolgen voor de studenten als verwacht. De UvA geeft aan dat de studiepunten vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren.

Geen daling studiepunten bij UvA-studenten | Marcel van Hooijdonk

Sterker nog, begin dit schooljaar kon de UvA concluderen dat de cijfers gestegen waren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook het percentage geslaagde studenten per vak steeg. Het gemiddelde ging van een 7,47 naar een 7,56. Het percentage geslaagden per vak ging van 95,6 procent naar 96,3 procent.

Mentaal zwaar voor studenten

Ondanks dat tentamens goede resultaten opleverden, blijft het een lastige periode voor de studenten. Het sociale studentenleven staat al een jaar stil. Dagen en weken zijn hetzelfde. Rector magnificus Karen Maex van de UvA geeft aan grote bewondering te hebben voor de studenten. "Het coronavirus vraagt mentaal veel van ze. Het zal ze goed doen als ze snel weer wat meer live interactie met elkaar hebben", aldus Maex.

Van Hooijdonk: 'Het sociale leven ligt stil'

Jongeren hebben het mentaal zwaar en willen het studentenleven terug. Ook Marcel van Hooijdonk kan de studenten begrijpen. "Mentaal is het zwaar. Voor iedereen en misschien nog wat extra voor de studenten die in de bloei van hun leven zitten. Het sociale leven van de jongeren ligt stil. Ze horen er dagelijks een feestje van te maken. Hopelijk kunnen ze weer snel genieten van hun studententijd in mijn panden", aldus van Hooijdonk.

Gerelateerd nieuws

Nederlandse studenten hebben vaker een bijbaan dan in andere Europese landen

Lees dit bericht

Hogeschool van Amsterdam waarschuwt voor een datalek bij studenten en medewerkers

Lees dit bericht

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht