Dry January: Studentenraad UvA is voorstander

 06/01/2020

‘Neem een pilspauze’, zo luidt de slogan. De studentenraad van de Universiteit van Amsterdam houdt een Dry January-campagne. Doel is om het alcoholgebruik te minderen onder studenten, die de laatste jaren juist meer drinken.

Een pleidooi voor minder drankgebruik. De Universiteit van Amsterdam gaat de slogan ‘neem een pilspauze’ laten zien op posters, social media en tv-schermen. Naast studenten spreekt de UvA ook de staf aan. “Anders zou het een beetje hypocriet zijn”, vertelt een studentenraadslid aan Het Parool.

De UvA organiseert een zogeheten Dierviering, op 8 januari. “Daar zullen we nadrukkelijk niet-alcoholische drankjes beschikbaar stellen. We zetten bewust in op minder alcohol, in plaats van geen. We denken dat de campagne anders te veel afschrikt”, aldus een woordvoerder. Effect zal het wel hebben, verwacht hij: “Je ziet dat mensen die een maand geen alcohol hebben gedronken, een half jaar later nog steeds minder drinken.”

Kinderarts Nico van der Lely, woonachtig in Delft, vindt dat de campagne verder moet gaan. De specialist in jeugd en alcohol heeft vele studenten gesproken over alcoholgebruik. “Je moet studentenverenigingen helpen contracten open te breken, ervoor zorgen dat ze alcoholvrij bier kunnen schenken.” Hij staat klaar om te helpen. “Laat de Amsterdammers vooral contact met ons opnemen.”

 

Bron: Het Parool

Gerelateerd nieuws

Kunstwerk aan de Tourniairestraat

Lees dit bericht

Alles is anders: aangepaste introductie voor Amsterdamse studenten

Lees dit bericht

Studenten schieten scholieren te hulp bij leerachterstand door coronacrisis

Lees dit bericht