Geen drukke open dagen meer voor toekomstige studenten maar gewoon een privétour

 19/11/2021

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een nieuwe app ontwikkeld waarin iedere toekomstige student door middel van VR een hele tour krijgt door het gebouw. Dit is verzonnen om zo de hele druk bezochte opendagen door toekomstige studenten te voorkomen. Doordat je een virtual reality tour krijgt door het gebouw zie je pas echt hoe de universiteit is.

Door middel van een app die is ontwikkeld kan iedere toekomstige studente op een zelf gewenst tijdstip een tour krijgen door de campus. Dit alles is ontwikkeld om zo de drukte te voorkomen in verband met het corona virus. Hierdoor moest de UvA duizenden mensen afwijzen die niet de sfeer konden komen proeven en dus komen ze nu met dit alternatief.

Vóór deze tour werden er wel online opendagen gehouden. Helaas kon hier vooral alleen informatie worden gedeeld over hoe de opleiding in elkaar zit. De toekomstige studenten en scholieren wisten hierdoor nog niks van het gebouw of de sfeer binnen het gebouw. Vandaar dat er nu een ander alternatief is bedacht. Over de virtual reality tour zijn de mensen tot nu toe heel tevreden. De Universiteit van Amsterdam ziet het vooralsnog als een alternatief voor corona en wil ook de fysieke opendagen nog blijven doen.

Gerelateerd nieuws

Protest door Amsterdamse studenten: ‘De coronaregels zijn krom’

Lees dit bericht

Aantal internationale studenten groeit opnieuw op de UvA

Lees dit bericht

Studenten in UvA aangehouden vanwege gooien eieren

Lees dit bericht