Debatwedstrijd Amsterdam kent Hilversumse winnaars

 11/03/2020

Leerlingen van het MBO College Hilversum zijn de winnaars van het Amsterdamse MBO Studentendebat 2020. MBO’ers van verschillende colleges stonden tegenover elkaar in het Bimhuis in Amsterdam. Als voorstanders, tegenstanders en rechters gingen de studenten met elkaar de strijd aan. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Het studententeam van MBO College Hilversum ontving de prijs voor beste team, terwijl studenten van andere scholen individuele prijzen uitgereikt kregen. Youp Troost van ROC TOP werd verkozen tot ‘beste debater’, Navaro Menso van MBO College Zuid ontving de prijs voor meest gepeperde uitspraak.

Jury

Onder toeziend oog van een jury, bestaande uit experts van de gemeente Amsterdam, het onderwijs en een student, voerden de studenten fanatiek debat. De stellingen varieerden van duurzaamheid, tot uitgaan en cultuur. Deze thema’s sluiten aan bij de actualiteiten van de stad.

Het MBO Studentendebat is een initiatief van het ROC van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. De organisatie gebeurt in samenwerking met de Debatunie en Stichting Nederlands Debat Instituut. Naast de teams van het ROC van Amsterdam - waar MBO College Zuid en MBO College Hilversum onderdeel van zijn - deden ook teams van HMC (Hout- en meubileringscollege) en ROC TOP mee aan het debat.

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse studenten mogen niet meer uitgesloten worden van energietoeslag

Lees dit bericht

Schurft in Amsterdam

Lees dit bericht

Steeds vaker wonen studenten in een kamer buiten de stad waar ze studeren

Lees dit bericht