Hogeschool van Amsterdam waarschuwt voor een datalek bij studenten en medewerkers

 06/04/2023

Dinsdag 4 april heeft de Hogeschool van Amsterdam meer dan 150 studenten en medewerkers geïnformeerd over een datalek dat heeft plaatsgevonden op de hogeschool. Het lek is direct gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het lek zal waarschijnlijk gaan om eenzelfde datalek als waar grote partijen afgelopen week de dupe van waren.

Datalek op HvA | Kamerverhuur Amsterdam

Tevredenheidsonderzoek

Personen die in het verleden een tevredenheidsonderzoek hebben ingevuld, zijn de dupe van het datalek. Het bedrijf dat achter de tool zit voor dit tevredenheidsonderzoek is gehackt door cybercriminelen en hierdoor konden de hackers bij deze data. Vooral data van onderzoeks- en marketingbureaus in Nederland is gestolen door deze cybercriminelen.

Mensen buiten de HvA

Hoogstwaarschijnlijk zijn er ook mensen buiten de HvA de dupe geweest van de hack van de achterliggende tool van het tevredenheidsonderzoek. Studenten en medewerkers kregen de mogelijkheid om aan drie andere mensen buiten de organisatie te vragen om dit onderzoek ook in te vullen. Mensen die dit hebben gedaan zijn uiteraard ook de dupe van deze datalek.

Gerelateerd nieuws

Na twee jaar vinden er weer Amsterdam Dance Events (ADE) plaats op locatie, al zijn deze niet zoals eerst

Lees dit bericht

Aantal internationale studenten groeit opnieuw op de UvA

Lees dit bericht

Meerderheid tweede kamer wil leenstelsel voor studenten vervangen door basisbeurs

Lees dit bericht