De basisbeurs van studenten wordt tijdelijk verhoogd vanaf september in 2023

 21/09/2022

Om de studenten te compenseren vanwege de hoge inflatie die momenteel heerst in Nederland wordt de basisbeurs voor uitwonende studenten volgend jaar omhoog gegooid. Het kabinet hoopt op deze manier de studenten op een juiste manier tegemoet te komen.

Basisbeurs wordt verhoogd | Kamerverhuur Amsterdam

Studiejaar 2023/2024

Vanaf het nieuwe studiejaar zullen uitwonende studenten 165 euro per maand extra krijgen. Dit is ook nog eens bovenop de 280 euro per maand extra die volgens eerdere plannen zijn vastgelegd. De bevestiging van de verhoging van de basisbeurs is gisteren officieel bekend gemaakt op Prinsjesdag. 

Thuiswonende studenten

De basisbeurs voor studenten die nog thuis wonen worden niet tijdelijk verhoogd. Het kabinet vindt namelijk dat de ouderen al voldoende koopkrachtreparatie krijgen uit verschillende maatregelen. Daarnaast stijgt het minimumloon ook met 10 procent waar studenten hoogstwaarschijnlijk van zullen profiteren.

De maatregelen voor het verhogen van de basisbeurs voor uitwonende studenten zal pas vanaf volgend schooljaar in gaan. Daarnaast is deze basisbeurs ook maar voor één studiejaar verhoogd. Het kabinet gaat er namelijk vanuit dat na dat studiejaar de inflatie weer zal gaan dalen.

Gerelateerd nieuws

Gemeente Amsterdam heeft besloten om opnieuw te kijken naar aanvragen energietoeslag studenten

Lees dit bericht

5 Amsterdamse horecatips voor nieuwe studenten.

Lees dit bericht

Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

Lees dit bericht