Het Amsterdamsch Studenten Corps viert zijn 170 jarig bestaan

 19/07/2022

Het Amsterdamsch Studenten Corps viert alweer zijn 34e lustrum. Verschillende (oud-) leden kwamen bij een op de Oude Turfmarkt om hier een feestelijke optocht bij te wonen afgelopen weekend. Veel aanwezigen deden rustig aan tijdens deze optocht want er volgden namelijk nog tien dagen met feestelijke activiteiten.

A.S.C. viert 170 jarig bestaan | Kamerverhuur Amsterdam

Op dit evenement waren zelfs mensen aanwezig die al veertig jaar geleden afgestudeerd zijn. Iedereen keerde terug voor dit unieke jubileum en het beloven daarom tien leuke dagen te worden met leuke festiviteiten.

Negatief in het nieuws

Het Studentencorps uit Amsterdam is de afgelopen tijd vaak negatief in het nieuws geweest. Verschillende ontgroeningen werden afgelopen jaar afgebroken vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag en ook gewonde studenten. Hier is op hard in gegrepen en zal ook niet meer gebeuren.

Met deze activiteiten wil het A.S.C. benadrukken dat het juist leuk en positief kan zijn om in een studentenvereniging te zitten en dat de dingen van vorig jaar niet opnieuw zullen gebeuren. De organisatie wil duidelijk maken dat hun studentenvereniging een krachtige verbintenis is waar je veel nieuwe mensen leert kennen.

Gerelateerd nieuws

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht

Hogeschool van Amsterdam waarschuwt voor een datalek bij studenten en medewerkers

Lees dit bericht

Koningsdag in Amsterdam, wat mag er allemaal NIET op deze dag

Lees dit bericht