Amsterdamse studenten mogen niet meer uitgesloten worden van energietoeslag

 16/02/2023

In 2022 kregen vele mensen ongeveer 1300 uitgekeerd om de sterk stijgende energieprijzen op te kunnen vangen. Voor Nederlanders met een laag inkomen staat dit jaar ongeveer weer hetzelfde bedrag te wachten. Over het algemeen worden uitwonende studenten niet meegenomen in deze compensatieregeling, maar de rechter beoordeelt nu anders.

Amsterdamse studenten ontvangen energietoeslag

Naar de rechter

Een student in Amsterdam werd medio Augusts afgewezen door de Gemeente Amsterdam voor de compensatieregeling voor de hoge energieprijzen. Deze student is vervolgens naar de rechter gestapt, waar deze heeft beslist dat de student in zijn recht staat en die compensatie wel zou moeten krijgen. In meerdere steden zijn er al mensen naar de rechter gestapt, die worden ondersteund door de studentenvakbonden.

Gemeente

Gemeentes vinden dat studenten niet vergelijkbaar zijn met arbeiders met een laag inkomen. Studenten betalen vaak een huur waar energie bij zit inbegrepen en kunnen daarnaast ook nog goedkoop lenen. Hierdoor besloten zij dus om studenten geen geld uit te keren, waar zij nu door de rechters op hun tegendeel worden bewezen.

Gerelateerd nieuws

Schurft in Amsterdam

Lees dit bericht

Bevrijdingsdag 2022 in Amsterdam

Lees dit bericht

Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

Lees dit bericht