5 Amsterdamse horecatips voor nieuwe studenten.

 14/12/2022

Amsterdam stroomt de laatste tijd helemaal vol met nieuwe studenten. Veel van deze studenten zijn nieuw en onbekend in de stad. Zij zijn er niet alleen maar voor het studeren en willen uiteraard ook een beetje kunnen genieten van de stad en het leven. Het vinden van leuke horecaplekken kan op het begin heel lastig zijn en daarom geven wij voor deze studenten vijf horecatips.

Amsterdamse horecatips | Kamerverhuur Amsterdam

Hannekes Boom

Zit jij op kamers en woon je in de buurt van Centraal Station? Dan is dit zeker een sport waar jij eens naartoe moet gaan. Overdag zijn de prijzen hier goedkoper dan ’s nachts en daarnaast kan jij hier ook met een boot aanleggen. Vanaf de boot kan er dan ook drinken en eten besteld worden. Hannekes Boom is één van de populaire spots in Amsterdam

De Pilsvogel

De Pilsvogel is één van de leukere studentencafés in Amsterdam. Het personeel is er zeer gezellig en zo zijn de andere studenten die daar komen dat ook. Je kan er overheerlijk lunchen of dineren en daarnaast is het hier vaak ook nog gezellig tot in de late uurtjes.

Venster 33

In de buurt van de Pilsvogel zit ook Venster 33. Bij Venster 33 vind je de allerlekkerste cocktails van Amsterdam. Daarnaast kan je ook met een wat grotere groep terecht bij dit café. Het is dus zeker aan te raden om naar Venster 33 te gaan wanneer jij met een groep van acht of groter wilt lunchen of dineren.

Café Thijssen

Ben jij op zoek naar een typisch Amsterdams café waar studenten op af komen? Neem dan eens een kijkje bij Café Thijssen. Het café is nog lekker betaalbaar en bestaat al heel erg lang. Hierdoor vind jij in dit café nog echte typische Amsterdamse aspecten.

Escobar

Escobar is een aanrader voor de nieuwe studenten die houden van Tapa’s. Beetje van alles proberen en samen delen met je vrienden is hetgeen wat Tapa’s uniek maakt. Daarnaast wordt er in het weekend hier ook nog gedanst.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat zich inzetten voor gelijke waardering van het mbo

Lees dit bericht

Alle beurzen van het Amsterdams Student Corps worden ingetrokken door Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten

Lees dit bericht

Aantal leegstaande panden stijgt opnieuw in Amsterdam

Lees dit bericht