Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

 02/04/2020

Al meer dan 400 geneeskundestudenten en coassistenten van het UMC in Amsterdam zijn als vrijwilliger aan de slag gegaan in de strijd tegen het Coronavirus. In ruim twee weken tijd hadden maar liefst ruim 2600 studenten zich opgegeven voor een vrijwilligersproject dat is opgezet door coraden van twee Amsterdamse geneeskundefaculteiten. Dat schrijft Medisch Contact.

“Toen drie weken geleden duidelijk werd dat het normale onderwijs voorlopig stil kwam te liggen, zijn we datzelfde weekend nog vanuit de coraad gelijk gaan inventariseren of coassistenten vrijwilligerswerk wilden gaan doen”, vertelt Femke Hensen, voorzitter van de Co-raad van de VU.

'Heel blij'

“Alleen al vanuit ons eigen netwerk reageerden meteen zeventig mensen”, vervolgt ze. “Nadat we het over een bredere groep verspreid hebben en ook Studentenraad AMC van de UvA zich bij onze actie aansloot, zaten we binnen 24 uur op ruim 1200 aanmeldingen. Op dit moment is 55 procent masterstudent en 39 procent bachelorstudent geneeskunde. De rest is wachttijdstudent of studeert medische informatiekunde. We zijn echt heel blij dat studenten zo massaal en enthousiast hebben gereageerd.”

Divers

“De vraag vanuit het Amsterdam UMC, het OLVG en zorginstellingen, zoals verpleeghuizen in en rond Amsterdam, is heel divers. Er zijn nu studenten bezig met triage, oppassen, beddentransport, schoonmaken van apparaten, verzorgingstaken, wetenschappelijk onderzoek en nog meer. De vraag vanuit de zorgaanbieders groeit snel en we verwachten dat het nog sterker gaat toenemen”, besluit Hensen.

Gerelateerd nieuws

UvA start voorlopig geen nieuwe samenwerkingen met Shell

Lees dit bericht

Amsterdam maakt kans op een witte kerst

Lees dit bericht

Ruim 5000 nieuwe woningen worden gebouwd sinds Januari 2021

Lees dit bericht