Amsterdam zet nieuwe snelnachtbus in: N86 van Leidseplein naar Zuidoost

 27/12/2019

Goed nieuws voor studenten die na een stapavond terug naar huis in Amsterdam Zuidoost moeten: lijn N86 vervoert je in een kwartier van het Leidseplein naar Zuidoost. Afgelopen weekend reed de bus voor het eerst. “Dit is beter voor Zuidoost.”

Per toeval treffen rijden twee Meppelse studenten voor het eerst mee met lijn N86, aldus Het Parool. Robin van der Sluis (18) en Daniel Stekelenburg (19) willen naar de nieuwe film van Star Wars. “Maar we wisten niet dat Pathé Arena zo ver uit het centrum ligt.” Om half één ’s nachts zijn de jongens de eerste passagiers van de ‘snelnachtbus.’ Stekelenburg: “We wilden eigenlijk met de trein gaan, maar die was vertraagd.”

De nieuwe buslijn rijdt op vrijdag- en zaterdagnacht tot half vier. Op die route rijden dan zes bussen per uur. In een half uur reis je nu van het Centraal Station naar het Bijlmerstation, dat voorheen een uur duurde. Vanaf het Leidseplein dus een kwartier. “We werken hard aan een nog bereikbaarder Zuidoost”, aldus een woordvoerder. “Lijn N86 is een mooie stap daarin.”

 

Het hele artikel van Het Parool lees je hier.

Gerelateerd nieuws

Debatwedstrijd Amsterdam kent Hilversumse winnaars

Lees dit bericht

Geen drukke open dagen meer voor toekomstige studenten maar gewoon een privétour

Lees dit bericht

Kamerverhuur Utrecht

Lees dit bericht