Amsterdam stopt met plan voor meer studentenwoningen ondanks het groeiende kamertekort

 20/12/2022

De afgelopen drie jaar ging de gemeente Amsterdam aan de slag met verschillende partners met de missie om studenten extra aandacht te geven op de Amsterdamse woningmarkt. Er zouden 3500 studentenwoningen geregeld worden en woningcorporaties zouden gaan zorgen voor betaalbare kamers. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Convenant Studentenhuisvesting 2019-2022.

Amsterdam verlengt Convenant niet | Kamerverhuur Amsterdam

Convenant

Verschillende doelen van het Convenant Studentenhuisvesting 2019-2022 zijn ook daadwerkelijk behaald. Zo verwacht de gemeente dat er in 2023 ook daadwerkelijk 3500 nieuwe studentenwoningen zijn bijgebouwd. Ondanks de successen die het Convenant heeft behaald zal er geen nieuw Convenant meer komen, zo laat de gemeente weten. Dit overviel de partners van het Convenant ook zeer ernstig.

Huisvesting

Amsterdam blijft zich ook na 2022 wel nog inzetten voor de studentenhuisvesting, alleen komt hier geen apart plan meer voor. De komende jaren zal er namelijk ook een landelijk actieplan worden gevolgd om genoeg studentenwoningen op te leveren in Nederland. Op deze manier gaat de gemeente zich alsnog bezighouden met de studentenhuisvesting, alleen zullen er voor de gemeente geen concrete doelen meer worden gesteld.

Gerelateerd nieuws

Universiteit van Amsterdam (UvA) wil een maximaal aantal voor buitenlandse studenten

Lees dit bericht

Debatwedstrijd Amsterdam kent Hilversumse winnaars

Lees dit bericht

UvA start voorlopig geen nieuwe samenwerkingen met Shell

Lees dit bericht