Gemeente Amsterdam gaat komende jaren wooncrisis aanpakken

 23/02/2023

Er zijn veel nieuwe woningbouwplannen gemaakt, waarin rekening wordt gehouden om het kamertekort in Amsterdam de komende jaren tegen te gaan. Vooralsnog doet de gemeente alleen nog geen beloftes over het aantal studentenwoningen dat er gaat komen. Ondanks dat zij deze belofte niet doen beloven zij wel dat kamers weer makkelijker verhuurd moeten worden.

Amsterdam pakt wooncrisis aan | Kamerverhuur Amsterdam

Ambitie

In het Woningbouwplan 2022-2028 ontbreekt het vooralsnog aan een concrete doelstelling of streefgetallen voor de studenten. Ondanks het groeiende kamertekort kunnen zij dus nog geen uitspraken doen over hoeveel studentenwoningen erbij zullen komen. Tevens wordt er wel gesproken over zo’n 2500 tot 3000 tijdelijke sociale huurwoningen die nieuw gebouwd moeten worden.

Ruimtes beter benutten

Gemeente Amsterdam lijkt voorlopig van plan te zijn om zich te focussen op het creëren van nieuwe studentenwoningen in plaats van het weren van studenten. Zo willen zij huisbazen verleiden om mensen makkelijker in huis te nemen door middel van een contract. Deze maatregel zou begin volgend jaar in moeten gaan. Hoeveel woningen dit zal opleveren is nog niet precies te zeggen.

Gerelateerd nieuws

Dry January: komend jaar weer?

Lees dit bericht

Hogeschool van Amsterdam waarschuwt voor een datalek bij studenten en medewerkers

Lees dit bericht

Allereerste traject Wild Code School Amsterdam van start

Lees dit bericht