Amsterdam groeit harder dan verwacht

 12/07/2022

Veel eerder dan verwacht zal Amsterdam meer dan 1 miljoen inwoners gaan tellen. Het aantal gezinnen in Amsterdam neemt steeds verder af, waar de internationale studenten juist sterk groeien. Hierdoor zal het stadsbestuur de komende tijd moeten gaan nadenken voor wie de stad nu echt bedoeld is.

Amsterdam groeit hard | Kamerverhuur Amsterdam

Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Amsterdam in 2030 over de miljoen inwoners zal gaan. Hier hangt alleen wel een maar aan. Er moeten namelijk genoeg woonruimtes zijn, anders zal deze statistiek niet behaalt worden.

Het is opmerkelijk dat het CBS naar buiten komt met deze statistiek. Drie jaar geleden verwachtte verschillende bureaus namelijk dat deze mijlpaal pas in 2035 gehaald zou worden.

Thuisgevoel

Het ‘thuisgevoel’ gaat in Amsterdam misschien wel een probleem worden. Veel gezinnen verhuizen naar andere gemeenten, waartegenover staat dat er veel mensen uit het buitenland komen wonen in Amsterdam. Hierdoor kan het zo zijn dat het thuisgevoel van Amsterdam zo meteen kwijtraakt. Het stadsbestuur moet hier over gaan beraden of dat dit wel of niet een probleem is voor de hoofdstad van Nederland.

Woningmarkt koelt niet af

Ondanks dat er steeds meer huizen vrij komen in Amsterdam dalen de prijzen niet zoals ze deden aan het begin van het jaar. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de woningmarkt dit jaar nog niet verder af zal koelen.  Daarnaast wordt er nog wel veel bijgebouwd in Amsterdam, waardoor ze hopen dat de woningmarkt in Amsterdam begin volgend jaar weer iets zal gaan afkoelen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat zich inzetten voor gelijke waardering van het mbo

Lees dit bericht

Protest door Amsterdamse studenten: ‘De coronaregels zijn krom’

Lees dit bericht

Universiteit van Amsterdam ontruimt door ME

Lees dit bericht