Amsterdam gaat zich inzetten voor gelijke waardering van het mbo

 25/05/2023

Afgelopen week is de nieuwe MBO-Agenda gepresenteerd door het college van B en W. In deze agenda staat onder andere dat Amsterdam de komende tijd 35 miljoen zal gaan investeren in het Amsterdamse mbo. Mbo studenten moeten namelijk meer waardering, kansengelijkheid en ruimte op de arbeidsmarkt krijgen volgens de gemeente.

Amsterdam gaat zich inzetten voor gelijke waardering van het mbo

MBO-Agenda

De MBO-Agenda heeft een zeer brede aanpak, waarin het doel is om samen te werken met het onderwijs en het bedrijfsleven. Door deze samenwerking te maken zouden mbo’ers al meer ruimte kunnen krijgen op de arbeidsmarkt. Amsterdam was in 2015 de eerste stad met een MBO-Agenda en deze nieuwe agenda in samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, het ROC en nog andere partijen zal duren van 2023-2027.

Samenwerkingen

De gemeente Amsterdam wil de komende tijd meer gaan investeren in samenwerkingen met het onderwijs en het bedrijfsleven in o.a. de sectoren techniek, horeca, bouw en zorg. Vanwege deze samenwerkingen leren de studenten al doende te werken met de nieuwste technologieën uit het bedrijfsleven. Op deze manier innoveert ook het onderwijs sneller en sluit het beter aan op de praktijk.

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse geneeskundestudenten zijn coronavrijwilliger

Lees dit bericht

Amsterdamse universiteiten zien stijging inschrijvingen

Lees dit bericht

Amsterdamse studenten krijgen geen energietoeslag

Lees dit bericht