Allereerste traject Wild Code School Amsterdam van start

 24/02/2020

Wild Code School Amsterdam is officieel van start gegaan. Met een eerste lichting met zeven verschillende nationaliteiten is het fulltime traject ingegaan. De studenten worden in een tijdsbestek van vijf maanden opgeleid tot webdeveloper.

Het Franse bedrijf is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in Europa als het gaat om techonderwijs met opleidingen voor data analisten en web development. De vestiging in Amsterdam aan de Pieter de Hoochstraat is de eerste in Nederland. In ons land is het grootste tekort aan webdevelopers van Europa, waardoor de Wild Code School (WCS) als geroepen komt. Dat meldt Marketing Tribune.

Eerst lichting

De eerste groep studenten bestaat grotendeels uit vrouwen, dankzij de Wild Code School’s scholarships voor Women in Tech. In totaal zijn er 35 scholarschips voor vrouwen die werden aangeboden aan diverse campussen in heel Europa, vijf daarvan zijn vergeven aan de campus in Amsterdam. In totaal ontving de Wild Code School meer dan 200 aanmeldingen, waarvan de eerste lichting nu dus van start is.

Blended learning

Naast de fulltime opleiding voor web developer, die dus in januari van start is gegaan, begint in april een parttime variant. Beiden worden aangeboden door middel van het studieprincipe blended learning. Dat wil zeggen dat studenten dagelijks samenkomen op de campus, maar dat er ook en eigen online platform beschikbaar is met studiemateriaal en opdrachten.

Stépanoff

“Amsterdam is uitgegroeid tot één van de belangrijkste tech hubs van Europa”, vertelt Anna Stépanoff, CEO en oprichter van WCS. “De vraag naar digitale skills is hier ontzettend groot en we hopen dat we met onze campus in Amsterdam ook in Nederland mensen kunnen inspireren om een carrière als developer te starten.”

Het hele artikel over Wild Code School is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws

Geen daling in studiepunten bij UvA-studenten | Marcel van Hooijdonk

Lees dit bericht

Wild Code School opent campus in Amsterdam

Lees dit bericht

Kunstwerk aan de Tourniairestraat

Lees dit bericht