Na twee jaar vinden er weer Amsterdam Dance Events (ADE) plaats op locatie, al zijn deze niet zoals eerst

 15/10/2021

Tot en met 17 oktober zullen er weer verschillende evenementen plaats vinden georganiseerd door ADE. Wel moeten deze events zich houden aan drie coronamaatregelen. Er mag niet meer dan 75 procent van het maximale bezoekers komen. Daarnaast moet iedere bezoeker over een geldig coronatoegangsbewijs beschikken en duurt het festival maar tot 00.00 in plaats van 06.00 .

De woordvoerder van ADE vond vooral de laatstgenoemde coronamaatregel het lastigste om te handhaven. Er waren al een hoop vergunningen aan gevragen voor ‘s nachts, alleen zijn deze niet geldig omdat het feest om 00.00 moet stoppen. De evenementen beginnen hierdoor vroeger waardoor ze opnieuw een vergunning aan moesten vragen. Ditmaal om overdag het festival te kunnen houden. Ook moest de planning van de artiesten worden omgegooid en het inzet van het personeel.

350 evenementen

Nadat alles vorig jaar geheel digitaal was vinden er nu 350 evenementen plaats en komen er 2000 artiesten optreden. Vanuit de hele wereld komen er honderdduizenden festivalgangers naar Amsterdam om deze evenementen bij te wonen.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam gaat zware touringcars weren uit de binnenstad

Lees dit bericht

Amsterdam gaat nieuwe opvanglocaties openen speciaal voor Oekraïense vluchtelingen

Lees dit bericht

Studentenverenigingen in Amsterdam tappen al maanden geen biertje meer

Lees dit bericht