Aantal internationale studenten groeit opnieuw op de UvA

 23/11/2022

Het aantal Nederlandse studenten dat aan de Universiteit van Amsterdam gaat studeren, blijft nog altijd achterlopen op het aantal internationale studenten. Het aantal internationale eerstejaars studenten is dit jaar maar liefst vier keer zo groot als vijf jaar geleden. De universiteit is al ruimere tijd niet blij met deze groei die zij maken.

Aantal internationale studenten groeit | Kamerverhuur Amsterdam

Groei van studenten

De afgelopen vijf jaar heeft de Universiteit van Amsterdam een groei van ruim 10.000 studenten doorstaan. Deze groei bestaat grotendeels uit de buitenlandse studenten. Het totaal internationale studenten die in diezelfde periode erbij zijn gekomen zijn er ruim 8.000. Het blijkt dus dat de groei van studenten uit eigen land vooralsnog niet zo hard groeien als de buitenlandse studenten.

Werkdruk

De enorme groei van de buitenlandse studenten zorgt onder de werknemers voor een zeer hoge werkdruk. Bovendien zorgen deze mensen voor het groeiende kamertekort dat momenteel heerst in de stad volgens de UvA. Veel mensen maken zich vanwege deze redenen dus zorgen dat het aantal buitenlandse studenten nog sterker gaat groeien, terwijl de capaciteit er eigenlijk niet voor is.

Gerelateerd nieuws

In Amsterdam is de arbeidsmarkt het krapst van heel Nederland

Lees dit bericht

Gemeente Amsterdam gaat komende jaren wooncrisis aanpakken

Lees dit bericht

Protest door Amsterdamse studenten: ‘De coronaregels zijn krom’

Lees dit bericht