Marcel van Hooijdonk Real Estate

Het is een veel voorkomend probleem in Nederland: nauwelijks woonruimte. Marcel van Hooijdonk Real Estate gaat hier creatief mee om: door leegstaande panden op te kopen en te transformeren, creëren we woonruimte voor iedere sector en met name voor de personen die het lastig hebben om woonruimte te vinden: studenten en starters.

Hoe werkt de wet Damocles eigenlijk?

Artikel 13b Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als daar sprake is van drugshandel. Per 1 januari 2019 is deze wet uitgebreid met "strafbare voorbereidingshandelingen", die duidelijk wijzen op de productie van drugs. Van voorbereidingshandelingen kan volgens artikel 13b Opiumwet sprake zijn bij het voorhanden hebben van bepaalde voorwerpen of stoffen die, vanwege de aard en hoeveelheid of gezien de onderlinge combinatie, geschikt zijn om harddrugs te vervaardigen of voor grootschalige hennepteelt. Op zijn minst moeten de voorwerpen of stoffen het ernstige vermoeden rechtvaardigen dat zij daarvoor bestemd zijn. Onvoldoende om als voorbereidingshandeling te kwalificeren, is aantreffen van (uitsluitend) vervoermiddelen, gelden of andere betaalmiddelen.


Bijzonder aan deze bepaling is dat niet hoeft te worden aangetoond dat de openbare orde in het geding is. Louter de aanwezigheid van drugs (lijst I/II Opiumwet) boven de normen voor eigen gebruik in de woningen kan al voldoende rechtvaardiging vormen om de woning of het lokaal en de bijbehorende erven te sluiten. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd, waarbij de burgemeester betrokkene eerst moet waarschuwen en op de hoogte moet stellen van de geconstateerde overlast, alvorens hij kan besluiten tot sluiting. Na de sluiting kan het college van B&W eventueel de Wet Victor toepassen om het pand in ander beheer over te laten gaan of zelfs te onteigenen. Zie hiervoor de Wet Victoria.


De sluiting van een woning of lokaal kan voor betrokkenen grote gevolgen hebben. De burgemeester zal zijn besluit daarom goed moeten motiveren. Daarbij gelden vanzelfsprekend de vereisten van proportionaliteit en subsidiariteit. Daarom is het wenselijk om de Damocles-aanpak vast te leggen in beleid. Wanneer geen beleid is geformuleerd dan is handhaven weliswaar mogelijk, maar is de motivering van het besluit moeilijker.
Wanneer er bij de wet verboden misstanden in een coffeeshop worden geconstateerd, omdat bijvoorbeeld harddrugs worden verhandeld, kan de burgemeester tot sluiting of intrekking van de vergunning overgaan. Ook wanneer er geen sprake is van bij de wet verboden activiteiten of overlast, maar wanneer de regels zoals die zijn vastgelegd in het lokale coffeeshopbeleid worden overtreden, biedt artikel 13b van de Opiumwet uitkomst.

bron: https://www.burgemeesters.nl/bevoegdheden/opiumwet

foto_marcel_hooijdonk

Kopen en vernieuwen door Marcel van Hooijdonk Real Estate

Het creëren van nieuwe woonruimte begint bij de zoektocht naar onbeheerde panden. Het zijn veelal vervallen gebouwen, die niet snel gebruiksklaar zijn. Er is dus een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen voor nodig om van een leeg gebouw moderne en goed afgewerkte woonruimten te maken. Marcel van Hooijdonk Real Estate heeft inmiddels jarenlange ervaring en door de jaren heen ervaring opgedaan en kwalitatief goed werk geleverd. Die kennis helpt ons om steeds succesvoller te worden in hetgeen wat wij doen: de woningschaarste aanpakken. Deel jij mee in ons volgende succesverhaal?

Marcel van Hooijdonk Real Estate beheert en verhuurt

Is een pand klaar voor oplevering en kunnen we potentiële huurders uitnodigen? Dan begint het echte werk pas. Marcel van Hooijdonk Real Estate is pas tevreden als jij dat ook bent. Ons grote en diverse aanbod zorgt ervoor dat je kan kiezen voor een woonruimte die naar jouw smaak is. Of dit nu een moderne, zelfstandige woning is óf een studentencomplex, Marcel van Hooijdonk heeft het in handen.

Door met originele en creatieve ideeën te komen, krijgen panden een bijzondere functie die tegelijkertijd een meerwaarde bieden. Denk aan een gecombineerd hotel- en woningpand, waar je binnenloopt bij je eigen receptie. Maar Marcel van Hooijdonk Real Estate denkt ook aan de toekomst en het klimaat, door volledig milieuvriendelijke panden te realiseren. Dat maakt ons uniek.

Marcel van Hooijdonk Real Estate in combinatie met Kamerverhuur Amsterdam staat voor duidelijkheid. Er zijn geen kleine lettertjes, van te voren weet je waar je aan toe bent. Geen exta kosten, maar duidelijke afspraken met betrekking tot de prijzen. Ga je akkoord met onze voorwaarden? Dan geldt ook bij ons deal is deal. Wat mag je verwachten van ons, als jij voldoet aan de afgesproken betalingen?

  • Geen extra kosten waar je niets over gehoord hebt.
  • Zit er iets niet helemaal lekker in je woonruimte, is er per ongeluk iets stuk gegaan of loop je tegen een ander probleem aan? Dan lossen we dit snel en vaak kosteloos voor je op.
  • Een tevreden huurder betekent een tevreden Marcel van Hooijdonk. Heb je verbeterpunten? Meldt het ons! We helpen je graag.

Voor meer informatie kan je altijd naar de website van Marcel van Hooijdonk Real Estate.

Kunnen we je helpen?

Loop je ergens tegenaan, wil je meer weten over de beschikbare woonruimten of heb je een andere vraag? Marcel van Hooijdonk helpt je met al je vragen over Kamerverhuur Amsterdam.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00