MBO, Hogeschool en Universiteit van Amsterdam

In Amsterdam vind je een legio aan verschillende MBO- en HBO-instituten, waardoor er voor jou altijd wel een opleiding te vinden is die bij je past. Maar waar zijn ze gevestigd? Zijn ze goed bereikbaar? Welke woonlocatie past bij jou als het gaat om afstand tot jouw (hoge)school?

De meeste MBO- en HBO-scholen vind je in het stadsdeel Amsterdam-centrum. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam te vinden aan de Wibautstraat, vlakbij het Oosterpark en om de hoek bij metrohalte Weesperplein. De Hogeschool van Amsterdam zelf bevindt zich echter een stukje verderop, bij station Amsterdam Amstel.

Nieuw-West

Meer richting Amsterdam Nieuw-West vind je Hogeschool InHolland en Ipabo, waar tevens ook de meeste MBO-opleidingen aangeboden worden. Ook gelegen in stadsdeel Amsterdam-Centrum, maar tegen Nieuw-West aan, kom je meerdere MBO-scholen tegen. Het ROC van Amsterdam heeft meerdere vestigingen die niet al te ver uit elkaar liggen. De twee vreemde eenden in de bijt, vanwege hun ligging buiten het centrum, vind je in Amsterdam-Noord: MBO Colleges Noord.

Universiteiten

Tot slot de universiteiten van Amsterdam: de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA), te beginnen met laatstgenoemde. Het hoofdgebouw UvA is gevestigd in Amsterdam-Oost, vlakbij het Science Park. Echter staat het gros van de gebouwen (ruim 60) verspreid over Amsterdam. Er staan maar liefst ruim 30.000 studenten ingeschreven, wat de Universiteit van Amsterdam de grootste van Nederland maakt.

Op de voet volgt de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam. De VU beschikt over een gelijknamig academisch ziekenhuis: het VU medisch centrum, op loopafstand van de universiteit. Gelegen in Amsterdam-Zuid nét boven de Buitenveldert. Zie jij jezelf al studeren aan één van deze twee uni’s?

Wat zeggen onze klanten?

Kamerverhuur Amsterdam is onderdeel van Marcel van Hooijdonk Real Estate. Door de jaren heen heeft Marcel van Hooijdonk een groot aantal tevreden huurders zijn diensten geleverd. Wat zijn de ervaringen?

"Marcel is gemakkelijk in de omgang"

Marcel is erg gemakkelijk in de omgang. Als ik ergens problemen mee heb, kan ik hem altijd bereiken. Hij reageert direct en komt snel met een oplossing die voor beide partijen in het voordeel werkt.

Fikret,

langdurig huurder

Deze referentie lezen

"Bedankt Marcel!"

Na een moeizame en lange zoektocht naar een kamer kwam ik uit bij Marcel van Hooijdonk. Ik ben vorig jaar gestart met mijn studententijd, waardoor ik op zoek was naar woonruimte in de buurt. Marcel had woonruimte in de aanbieding waarin ik geïnteresseerd was. Niet veel later was alles geregeld! Ondanks dat er grote woningnood voor studenten is heb ik toch een kamer bij Marcel kunnen vinden. Hartelijk bedankt!

Emiel,

langdurig huurder

Deze referentie lezen

Kunnen we je helpen?

Loop je ergens tegenaan, wil je meer weten over de beschikbare woonruimten of heb je een andere vraag? Marcel van Hooijdonk helpt je met al je vragen over Kamerverhuur Amsterdam.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00